Unimog 404 – Unieke 4×4 Offroad camper

€ 38 500,-

prachtig

Netherlands
Nijmegen

Call Owner
X
Call Owner

Tell them you are using Unimogmeister.com 0641152657
Contact Owner

Contact Owner

Complete the form below to send a message to this owner.

Additional Info

Provider statusPrivate
Phone0641152657
Construction year1960
Kilometers90000
Motor typeMercedes OM617a
FuelDiesel
Horsepower125
Max. speed110

Share Ad

Call Owner

Description

Het ultieme gevoel van vrijheid en avontuur! Met deze unieke 4×4 off-road camper, de Unimog 404.0, ligt de wereld aan je voeten. Hij heeft zich al bewezen in Scandinavië, Rusland, Mongolië, China, India en van Nederland naar Zuid-Afrika en terug.

Hoezo uniek? Omdat er van deze Unimog maar twee exemplaren zijn. Het is een 404 met een 406 cabine, hierdoor is o.a. ruime zithoogte gecreëerd. Ook is er een doorgang gemaakt van de cabine naar het campergedeelte. Dit campergedeelte is erg ruim met zijn 3 meter lengte en twee meter breedte. Door deze breedte is het mogelijk een heerlijk ruim tweepersoonsbed (140 x 200) in de breedte te plaatsen. Want wat is er nou lekkerder dan na een dag avontuur heerlijk in je bed uit te rusten?

De prachtige lichte wand- en plafondafwerking creëert een oase van rust. Het plateau aan de achterkant, met op maat gemaakte voortent, zorgt voor nog meer ruimte en stahoogte. Met een gasfornuis met oven, koelbox, douchezak, Porta Potti, voldoende opslagruimte, 2 Optima yellow DC accu’s , Victron omvormer en 250 watt zonnepanelen ben je geheel zelfvoorzienend.

De Unimog motor is vervangen door een Mercedes sprinter motor, de OM617a, waardoor de prestaties van deze Unimog een stuk zijn verbeterd. Met gasgeveerde stoelen, 125 pk, een maximum snelheid van 110 km/uur, vierwielaandrijving (2×6 versnellingen), stuur- én rembekrachtiging en geluidsisolatie in de cabine een genot om in te rijden!

Voorzien van 2 nieuwe Optima red startaccu’s, bijna nieuwe 12R20 banden voor zowel on- als offroad en retrolook (Hella Metal) LED verstralers. Een camper met een zeer stoere uitstraling, die je overal brengt waar je wilt zijn. Opgebouwd uit materiaal dat niet zomaar kapot gaat bij een stukje zandpad.

En… geen vrachtwagenrijbewijs nodig, gewoon met je rijbewijs B instappen en wegrijden. En omdat het een oldtimer is (bouwjaar 1960) hoef je geen wegenbelasting te betalen en heb je ook geen problemen met dieselblokkades in steden of dorpen.

Geen roest, geen elektronica die kapot kan gaan onderweg. Je krijgt tevens een set reserve onderdelen voor onderweg, zoals reserve tankdop, remblokken etc. De garage handleiding voor Unimog 404 en voor de motor (MB OM617a) liggen ook voor je klaar.

Helaas is dit fantastische avontuur voor ons voorbij wegens gezondheidsredenen. Maar sta jij te popelen om met dit prachtige exemplaar op reis te gaan? Stuur dan een berichtje om een afspraak te maken.